Transformatiespel

Een spel met grote gevolgen

Het Transformatiespel is een lichtvoetig maar krachtig middel om stil te staan bij uw eigen leven. Het spelen van dit spel kan een eerste, bewuste stap zijn in uw veranderingsproces. Het spel is ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler in de Findhorn Foundation (Schotland). Het helpt u om uzelf en uw medespelers beter te leren kennen. Het houdt u een spiegel voor en geeft u vaak een nieuwe, inspirerende kijk op uzelf.

Bij aanvang van het spel kiest elke speler een thema dat hij of zij wil onderzoeken. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld: hoe kan ik met mijn gevoel van machteloosheid omgaan, hoe kan ik dit conflict oplossen of hoe kan ik een bijdrage leveren aan een gemeenschappelijke visie voor ons team?

De spelers onderzoeken deze thema's op vier niveaus:

- Fysiek
- Emotioneel
- Mentaal
- Spiritueel

Het spel kan gespeeld worden met maximaal vier spelers. Bijvoorbeeld een team of een intervisiegroep of een groepje vrienden/vriendinnen. De ervaring leert dat de werkwijze inspireert en veel plezier oplevert. Deelnemers zijn zonder uitzondering enthousiast en zetten in korte tijd grote stappen. Let op: ‘korte tijd' betekent hier drie tot zes dagdelen.

Nelly Hazen scherpt vragen aan, vraagt door en vat samen. Kortom: zij begeleidt op een uitdagende manier het proces.

« terug